Mevsimlerden Sonbahar

Hüzün mevsimi sonbahar bize çoğu zaman sona yaklaştığımızı hissettirir. Bir yandan da doğanın kendini kışa hazırlamak için yaşattığı bir adaptasyon sürecidir.

Doğa kışa hazırlar kendini. Ve yeni başlangıçlar için bir şeylerin sona ermesi gerektiğini hatırlatır bize. Yaprakların solup dökülmesi, yağmurlar derken bizlerde de  enerji düşüklüğü, kırılmalar, dökülmeler başlar.

Beslenmemize dikkat ederek ve çeşitli katkılar ekleyerek bu dönemi daha enerjik ve zinde geçirmemiz içten bile değil.

Nasıl bir beslenme programı yapabiliriz?

Aşağıda özellikle bu döneme has bazı sebzelerden bahsettik. Besin seçiminizde bu bilgilerden yararlanabilirsiniz.

Çinko (yağsız kırmızı et, balık, badem, kabak çekirdeği, tavuk süt, yoğurtiyi kaynakları arasındadır.),

E vitamini (yağlı tohumlar, zeytinyağı iyi kaynaklarındandır.),

D vitamini (günlük en az 20 dakika güneş ile temas halinde olarak ihtiyacımızı karşılayabiliriz.),

Demir (et ve ürünleri, kurubaklagil ve kuru meyveler iyi kaynakları arasında yer almaktadır.)

Ve C vitaminini (maydanoz ve kivi bunun yanında turunçgillerde oldukça fazla var) almadan geçmemek gerek…

Doğa sonbaharla kendini kışa hazırlarken bizlerdekendimizi bu basit önerilerle soğuk havalara ve direnç düşüklüğüne karşı hazırlayabiliriz.

Kızılın , sarının , kahverenginin mevsimi sonbaharı rengarenk sebze ve meyvelerle sağlıklı geçirmek dileğiyle…

TÜM HAKLARI SAKLIDIR KAYNAK GÖSTERİLMEDEN YAYINLANAMAZ!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nebahat Keskin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Tanış Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Tanış Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz


Şehir Markaları

1 yıllık yayın süresi ve makul bütçesi ile markanızı parlatın.

0 (312) 327 27 00
Reklam bilgi

Anket Günün MVP'si kim olur ?